torsdag 9. juli 2009

Stedet hvor dugnadsånden fremdeles er sterkt tilstede

Den siste lørdagen i juni skulle det holdes dugnad i Øygardsgrend. Det nye butikkbygget skulle beis, og det skulle ryddes, flyttes, ordnes, arrangeres og en god del andre ting som hører en dugnad til. Men, ville det komme noen ??
Oppstart skulle være, "i ni-tiden", med frokost som oppvarming. Mange kom og varmet opp før det ble utdelt koster og børster og pensler og andre redskaper og verktøy som hører hjemme på slike aktiviteter. Dermed var vi i gang.Beising av bygget var et av hoved prosjektene og mange grep kostene og rullene fatt, og det var ingen tvil om at her var en pensel-føring som grenset mot det kunstneriske.

Etter en god formiddags innsats nærmet det seg lunsjtid, og matklokka slo. Dugnadsgjengen benket seg for en hyggelig stund tilbords, og maten var, som vanlig på dette stedet, en nytelse.Etter et godt måltid fortsatte aktivitetene. Beisingen fortsatte som før lunch men her var også andre utfordringer og bryne seg på. Innredningen til butikken skulle skrus sammen. Alle som hadde kjennskap til bruksanvisninger fra Ikea ble vennligst bedt om og melde seg frivillig.

Forøvrig ble det brukt listige metoder for å komme til på de mest kronglete stedene, og noen hadde vel en noe utvidet forståelse av hva som er hendig verktøy i forbindelse med dugnad.
Så var dagen over, og resultatet var svært synbart. Foresten, dagen var kanskje over, men kvelden hadde bare så vidt begynt.
Vi fikk benket oss rundt bordet og fyllt litt smakelig fludium i glas
sene mens kokkene utfoldet seg ved grillen og snart spredte det seg en duft som gjorde at det ble en aldri så liten kø dannelse ved grillen.Når så kaffen kunne nytes foran kveldsbålet, senket roen seg over dugnadsgjengen for denne gangen.Pssssst !

Ja ???

Du, hvor mange kom det egentlig ???

Du mener av smått og stort og ungt og eldre, venner, naboer, familie og slekt og hyttefolk osv. osv. ???


Mmm ??

Tja, sånn rundt 55 -60 personer !

Hvafornoesadu ????

Halllllo, følg med litt i timen a´. Leste du ikke overskriften ????

Ok,ok,ok, sorry !


D´ær greit, ..... Øygardsgrend detta skjønneru.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar